2018. október 28., vasárnap

Töltött csirkecomb


Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, 3 g fokhagyma, 3  kisebb fej gomba, 1 zsemle (vagy kenyérszelet), 20 dkg csirkemáj, 2 tojás, só, bors, vegeta, zöldség zöldje, majoranna


 

A (tejbe vagy vízbe) beáztatott, majd jól kinyomkodott, széttépkedett zsemléhez hozzáadjuk a a kevés zsiradékon megfuttatott vöröshagymás, gombás, elkapart csirkemájat. Sóval, borssal meghintjük. Teszünk bele még fokhagyma zúzalékot, 1 tojást és a zöld fűszerek keverékével (ha van otthon répa azt is reszelhetünk a töltelékbe) együtt az egészet összeállítjuk. 
 
Ujjaink vagy fakanál segítségével óvatosan fellazítjuk a bőrt a combról és jól besózunk, borsozzuk kívül belül, ezután a tölteléket egy kiskanál segítségével feszesen beletöltjük, ujjaink segítségével kívül belemasszírozzuk a tölteléket, hogy egyenletes legyen a töltelék elosztása.
Kis zsiradékot öntünk a tepsibe és erre helyezzük a combokat a töltelékes részével lefele fektetve. 1 dl vizet (vagy fehérbort) aláöntünk, dobálhatunk a húsok közé pár gerezd fokhagymát és egy rozmaring ágat is. Lefedve kb 1 órán át sütjük 180 fokon.
Ezután levesszük az alufóliát, megfordítjuk a combokat és locsolgatva ropogósra sütjük a bőrét.   Krumplipürével, sült krumplival kínáljuk. Savanyúságot vagy befőttet is fogyaszthatunk mellé.


Természetesen készíthetjük úgy is, hogy kicsontozzuk a csirkecombokat, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk kívül, belül. A töltelékkel együtt henger alakúra feltekerjük, egy hústűvel összetűzzük, továbbiakban ugyanúgy készítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése