2014. január 22., szerda

Madártej

Hozzávalók: 1,5 liter tej, 6 tojás, 2 cs. vaníliás cukor, 20 dkg cukor

A tejet a cukor felével és 1 cs. vaníliás cukorral feltesszük főni. 

Ha a cukros tej felforrt, visszavesszük a legkisebb fokozatra a lángot és a tojásfehérjéből és a cukor másik feléből vert kemény tojáshabból evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a tejbe az inyencek ilyenkor 2 ek darált mákot is keverhetnek szaggatás előtt bele. Vigyázat ne tegyünk bele egyszerre sok habot, mert ahogy fő a hab megduzzad. Igazán látványos és különleges lesz tőle.
A hab mindkét oldalát megfőzzük benne és szűrőkanál segítségével egy nagy tálba szedjük. Ekkor levesszük a tűzről a tejet. A tojássárgákat jól kikeverjük és a forralt tejből egy merőkanálnyival óvatosan, lassan hozzácsorgatva felengedjük és a tojásos keveréket állandó kevergetés mellett. Majd az egészet apródonként hozzákeverjük a forralt vaníliás tejhez. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése